Brazil Semakin Hampiri Gelaran Juara Piala Dunia 2014

Hasil dari satu sepakan percuma daripada David Luiz telah membantu pasukan Brazil layak ke pusingan separuh akhir apabila berjaya menundukkan Colombia dengan jaringan 2-1 pada pertemuan pagi tadi.

Kemenagan ini sekaligus membawa Brazil semakin hampir ke takhta juara Piala Juara Piala Dunia 2014 sekiranya pasukan dari benua Amerika Latin itu berjaya mengalajkan Jerman pada saingan separuh akhir nanti.

brazil-colombia-worldcup-2014

Jaringan pertama Brazil dihasilakn ketua pasukanya , Tiago Silva yang menolak masuk bola hasil hantaran cantik sepakan percuma yang diambil oleh  Neymar sekaligus meletakkan pasukan tuan rumah mendahului 1-0  pada minit ketujuh separauh masa pertama.

Aksi Colombia pada babak pertama dilihat hambar dan kurang menyengat sehingga membuatkan penyokong pasukan itu kelihatan gelisah. Namun pada minit ke-80 gol Colombia akhirnya menjelma hasil dari sepakan penaliti James Rodrigues yang juga gol keenam baginya dalam kejohanan selaku penjaring tebanyak setakat ini.

Pasukan kendalian pengurus Felipe Scolari itu tampak berada pada kedudukan selesa apabila Luiz sekali lagi  menggandakan jaringan pada minit ke-69 di separuh masa kedua.

Jurulatih Brazil, Luiz Felipe Scolari sekali lagi menyatakan harapan bahawa pasukan yang dibimbingya akan mara ke pusingan akhir walau sedikit bimbang apabila ayam tambatanya berdepan dengan masalah kecederaan.
Brazil Semakin Hampiri Gelaran Juara Piala Dunia 2014 Brazil Semakin Hampiri Gelaran Juara Piala Dunia 2014 Reviewed by Jom Kongsi on 9:43 PG Rating: 5

Tiada ulasan:

Tak nak ada masalah dikemudian hari, sila komen yang murni-murni sahaja di sini. Terima kasih

Dikuasakan oleh Blogger.