Brazil Tetap Akan Mara Ke Final Piala Dunia 2014 Walau Tanpa Neymar

Seluruh penyokong Brazil di setiap pelusuk dunia hari ini menerima tamparan hebat apabila penyerang berbisa yang akan membawa pasukan itu mara ke pentas akhir mengalami kecderaan belakang yang serius sehingga terpaksa direhat dan melupakan terus hasratnya bertemu Jerman pada pusingan separuh akhir nanti.

Menurut kenyataan doktor perubatan sekuad itu, kecederaan  yang dialami bukan satu yang serius dan tidak memerlukan pembedahan besar, namun doktor tersebut menegaskan  Neymar memerlukan rehat yang panjang sebelum boleh beraksi semula.

Pemain Brazil itu dilaporkan mengalami kecederaan tersebut setelah dikasari pemain lawan ketika menentang Colombia dalam saingan suku akhir  pada lewat babak permainan. Dalam perlawanan itu Brazil berjaya menundukkan Colombia dengan jaringan 2 -1 sebelum layak ke separuh akhir.
brazil-hulk-final

Sepanjang penampilan beliau dalam kejohanan Piala Dunia 2014, Neymar telah menjaringkan empat gol. Namun hasratnya untuk mendahului senarai sebagai penjaring terbanyak dalam kejohanan ini terencat disebabkan oleh kecederaan belakang yang dialami sehingga  terpaksa melupakan hasrat untuk beraksi hingga ke perlawanan akhir.

Pada perlawanan separuh akhir yang dijangka berlangsung pada pada hari Selasa depan, skuad Brazil juga akan beraksi tanpa kapten pasukan, Thiago Silva selepas pemain itu digantung perlawanan. Keadaan ini dilihat akan menyukarkan sedikit pasukan bola dari Amerika Latin itu mencipta jaringan.

Selain dari mendapat sokongan dari peminat, Presiden Brazil, Dilma Rousseff dalam satu tulisan di laman sosial tweeter miliknya turut memberi kata-kata semangat kepada Neymar  dan seluruh pemain agar tidak berputus asa untuk memastikan Brazil menjuarai Piala Dunia 2014 selaku tuan rumah.
Brazil Tetap Akan Mara Ke Final Piala Dunia 2014 Walau Tanpa Neymar Brazil Tetap Akan Mara Ke Final Piala Dunia 2014 Walau Tanpa Neymar Reviewed by Jom Kongsi on 11:28 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Tak nak ada masalah dikemudian hari, sila komen yang murni-murni sahaja di sini. Terima kasih

Dikuasakan oleh Blogger.