Gol Tunggal Di Maria Jadi Penyelamat Maruah Agentina

Jaringan tunggal Angel di Maria pada minit ke-118 hasil daripada hantaran cantik bintang Barcalona, Lionel Messi berjaya menyelamatkan maruah Argentina dari tersingkir awal pada saingan suku akhir.

Perlawanan yang dilaporkan hambar kerana kedua-dua pasukan bermain penuh berhati-hati dan kedua-dua pasukan banyak melepaskan peluang untuk mencipta jaringan.

agentina-worldcup-di-maria

Sebelum Agentina menjaringkan gol tunggalnya, Switzerland dilihat mempunyai banyak peluang untuk mencipta gol pada separuh masa pertama. Aksi lincah gandingan Granit Xhaka dan Xherdan berjaya membuatkan benteng pertahanan Argentina huru-hara, namun tuah tidak menyebelahi pasukan itu.

Gol tunggal Di Maria tersebut telah menyelamatkan kedua-dua pasukan berentap pada aksi penentuan penalti. Bagaimanapun drama tanpa gol berterusan sehingga memaksa permainan diheret ke masa tambahan. Jika tidak, mungkin Agentina akan tersingkir untuk layak ke pusingan suku akhir.
Gol Tunggal Di Maria Jadi Penyelamat Maruah Agentina Gol Tunggal Di Maria Jadi Penyelamat Maruah Agentina Reviewed by Jom Kongsi on 10:03 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Tak nak ada masalah dikemudian hari, sila komen yang murni-murni sahaja di sini. Terima kasih

Dikuasakan oleh Blogger.