Pengambilan Makanan Ringan Punca Kanser Payudara

kanser-payudara-infoanda

Amalan pemakanan yang tidak seimbang merupakan antara faktor penyebab berlakunya kanser payudara di kalangan kaum wanita negara ini.

Hasil kajian yang dijalankan oleh Jabatan Radiologi  Universiti Sains Malaysia (USM) mendapati pengambilan makanan ringan  yang kerap dalam kauntiti yang banyak boleh menyebabkan berlakunya kanser payudara.

Menurut Dr Nik Munirah Nik Mahdi, lebih dari 150 kes kanser payudara yang direkaodkan setiap tahu di Hospital  Universiti Sains Malaysia (HUSM) dan secara puratanya  dua hingga tiga kes kanser payudara dilaporkan dalam tempoh masa seminggu.

Berkata kepada pemberita, Dr Nik Munirah turut menjelaskan bahawa proses rawatan kanser payudara akan menjadi lebih mudah sekiranya kaum wanita mengambil langkah awal  mengesan kanser tersebut.

Sekiranya lewat melakukan rawatan awal, peluang untuk mereka sembuh amat tipis  kerana proses rawatan kanser payudara ini kebiasaanya akan mengambil masa yang panjang dan untuk disembuhkan jika sudah sampai ke tahap serius.

Diakhir temubualnya, Dr Nik Munirah  turut menasihatkan kepada masyarakat terutamanya kaum wanita supaya mengikis sikap malu untuk berjumpa dengan doktor bagi mendapatkan pemerikasaan awal.

Katanya lagi, penyakit ini boleh dicegah jika setiap wanita mengambil langkah melakukan pengesanan pada peringkat awal.
Pengambilan Makanan Ringan Punca Kanser Payudara Pengambilan Makanan Ringan Punca Kanser Payudara Reviewed by Jom Kongsi on 10:04 PTG Rating: 5

2 ulasan:

  1. Slam...sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4.memusnahkan dan mematikan sel sel kanser..herba warisan ini terlalu berkesan...akar kayu warisan...merawat dan membaik pulih...jangan sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik merawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia...herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi...

    sy cma bntu membantu...sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa...penawar nya telah ada...hubungi sy secepat munkin

    NAMA SYARIKAT SAYA.....JUTAWAN HERBS NO PENDAfTARAN SYARIKAT SAYA PG 0346818-W NAMA PEMILIK MOHD ZUHAIRI BIN NOORDIN

    BalasPadam
  2. terima kasih infonya .... berguna untuk saya saya

    BalasPadam

Tak nak ada masalah dikemudian hari, sila komen yang murni-murni sahaja di sini. Terima kasih

Dikuasakan oleh Blogger.