Kejam! Kura-Kura Pecah Cengkerang Dipijak Warga Asing

tortie-annie-veterinar

OMG! Siapalah yang kejam sangat sehingga sanggup mendatangkan kecederaan teruk terhadap makhluk Allah ini.

Tidak dapat dibayangkan bagaimana siksa dan sakitnya kura-kura tersebut  apabila cekerang yang menutup anggota badanya pecah dan terpisah dari kulit.

Kejadian dilaporkan berlaku di Kota Kemuning, Shah Alam. Munurut sumber yang dipetik melalui laman Facebook mengatakan kura-kura berkenaan telah dipijak oleh sekumpulan warga asing.

Akibat dari pijakan dan lompatan ke atas badan kura-kura berkenaan menyebabkan cengkerang yang melindungi anggota badanya pecah seperti yang dapat dilihat pada gamabr di atas.

Kura-kura yang mengalami cedera teruk tersebut telah diselamatkan oleh seorang pengguna laman sosial, Puan Annie Yap dan kemudianya dihantar ke klinik haiwan, Serv-U Veterinary Clinic & Surgery bagi mendapatkan rawatan pemulihan.

prayfortortie

Menurut doktor veterinar yang merawat kura-kura tersebut, kecederaan yang dialami amat parah, namun masih ada harapan untuk pulih.

Katanya, ia mengambil masa enam bulan untuk proses pencantuman semula cengkerang yang yang pecah.

Rata-rata Netizen yang mengikuti perkembangan kura-kura ini melahirkan rasa simpati dan marah terhadap tindakan si pelaku sehingga mendatangkan kecederaan kepada kura-kura berkenaan.

Salah seorang daripadanya meluahkan emosi marah dengan menyalahkan Perdana Menteri, Najib Razak kerana membenarkan warga asing yang tidak berpelajaran masuk dan bekerja di negara ini.
Kejam! Kura-Kura Pecah Cengkerang Dipijak Warga Asing Kejam! Kura-Kura Pecah Cengkerang Dipijak Warga Asing Reviewed by Abdul Qayyum on 11:59 PG Rating: 5

Tiada ulasan:

Tak nak ada masalah dikemudian hari, sila komen yang murni-murni sahaja di sini. Terima kasih

Dikuasakan oleh Blogger.